The First branded Tomato - Prima Greenhouses -1992-




Τα Θερμοκήπια Κερκύρας ΑΕ (Prima Greenhouses SA) απ΄το 1990 εως το 1999 αποτέλεσαν μία από τις πρωτοπόρες επιχειρήσεις παραγωγής κηπευτικών στον Ελλαδικό Χώρο, αφήνοντας ανεξίτηλα το στίγμα τους στον Κλάδο των Θερμοκηπίων (Greenhouse industry).


Στα τέλη του '80 η Κοινωνική Επιχειρηματικότητα βρισκόταν στην άνοιξή της. Στην Κέρκυρα, διάφοροι μικροί και μεγάλοι επιχειρηματίες συντόνισαν τις δυνάμεις τους ιδρύοντας δύο επιχειρήσεις. Η μία αφορούσε την αγορά ενός επιβατηγού καραβιού (Άγιος Σπυρίδωνας) με δραστηριοποίηση στην πορθμειακή γραμμή Κέρκυρα-Ηγουμενίτσα και η άλλη ήταν η επένδυση σε καθετοποιημένη θερμοκηπιακή εκμετάλλευση με το όνομα PRIMA GREENHOUSES.

Η κατασκευή ενός θερμοκηπίου έχει σκοπό να επιτύχει μέσα στους χώρους του συνθήκες της 5ης εποχής, δηλαδή μιας συνεχούς Άνοιξης! Από εκεί προήλθε και η έμπνευση του ονόματος της επιχείρησης. Η ιταλική λέξη PRIMA αντιστοιχεί στην ελληνική λέξη ΑΝΟΙΞΗ, εξ ου και το όνομα της επιχείρησης σε ...PRIMA GREENHOUSES.


Οι θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις αφορούσαν μία υαλόφρακτη μονάδα έκτασης 25.000 τμ και μίας με πλαστική κάλυψη έκτασης 4.000 τμ., λίγα χιλιόμετρα από το χωριό Αη Μαθιάς στη νότια Κέρκυρα, αποτελώντας τη μεγαλύτερη σε έκταση επιχείρηση στον ελλαδικό χώρο!

Οι επενδυτές ενωμένοι κάτω απ΄την ηγεσία του αείμνηστου Κώστα Πουλημά (Πρόεδρος ΔΣ) και του Παύλου Τζαρουγκιάν (Δ/νων Σύμβουλος) κατάφεραν να φτιάξουν μια μονάδα πρότυπο για την εποχή τους εισάγοντας μια σειρά από Καινοτομίες.


  • Υδροπονία
  • Ολοκληρωμένη Καταπολέμηση (IPM)
  • Βιολογική Γονιμοποίηση
  • Ανανεώσιμη ενέργεια
  • Marketing


 







 























 
















Template developed by Confluent Forms LLC; more resources at BlogXpertise